Göz Sağlığınızı Riske Atmayın Göz Estetiği Yaptırın


Göz Sağlığı



Alt ve üst göz kapaklarına kullanılan göz kapağı estetiği  (blefaroplasti), sarkmış deri ve fazla dokunun çıkarılması göz ve göz çevresindeki dokularının düzeltilmesine yönelik yapılan işlemlerin bütünüdür. İlerleyen yaş ve yerçekiminin etkenleri doğal olarak ciltte sarkmaların meydana gelmesine neden olmaktadır. Bu süreçle birlikte göz kapaklarında sarkmalar, torbalanma, cilt de gevşeme değişikliği ve kırışıklık gibi bunun benzeri bulgular ortaya çıkar. Hava kirliliği, sigara ve alkol, güneş ışınları, yanlış mimik kullanılması gibi etkenler cildin yaşlanma sürecini hızlandırmaktadır.

Göz Kapakları Neden Yaşlanır?


Yaşlandıkça cildin elastikiyeti aşamalı şekilde azalmaktadır. Yüz bölgesinde oluşan bu elastikiyet kaybı en çok deri ve göz kapaklarında toplanır. Bu nedenle yaşlanmanız belirtileri en başta göz kapaklarında başlar.  İlerleyen yaşla birlikte göz kapaklarında çıkan bu değişimler kişide yaşlı yorgun,  bir ifadeye sebebiyet verir. Alt ve üst göz kapaklardaki yaşlanma belirtilerinin bazıları;

*Üst göz kapağında düşüklük
*Üst göz kapağında sarkmalar
*Alt göz kapaklarında  gözaltı renk problemleri
*Göz ve çevresinde kırışıklıklar
*Göz ve çevresinde kaz ayağı çizgileri
*Yorgun mat donuk bir yüz ifadesi şeklinde sıralanabilir.

Göz kapaklarındaki deri gevşemesi üst göz kapağı düşüklüğüne sebep olmaktadır. Bu düşüklük görme sorunu yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu durumun fonksiyonel olarak da tedavi edilmesi gerekmektedir.

 Bazen bu şikâyetlere alın düşüklüğü de eşlik eder. Bu estetik açıdan kötü görünüme sebebiyet verecektir. Estetik kaygılar ya da fonksiyonel nedenlerle blefaroplasti ameliyatı olmak ihtiyaca göre tek üst göz kapağı ya da sadece alt göz kapağı estetiği ya da her ikisine birden de uygulanabilir. Blefaroplasti, yoğunluk olarak kaş kaldırma, orta yüz (endoskopik? Ameliyatlar ile beraber bu işlem uygulanmaktadır.

Kaynak : http://blog.milliyet.com.tr/plexr-zamanin-etkilerini-silin/Blog/?BlogNo=614619

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Kapağı Estetiği Uygulamaları

Et Beni Neden Oluşur