Göz Kapağı Estetiği Uygulamaları

 

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı estetiği yaşlanma ya da doğuştan ortaya çıkan göz kapağı operasyonlarından biridir. Tıp dalında blefaroplasti adı verilir.

Hem üst göz hem de alt göz kapaklarına yapılan bu operasyon sırasında göz kapaklarındaki sarkan derinin aldırılması, kapakta buluna kas dokularının çıkarılması ya da gözün etrafının gerdirilmesi uygulamaları yapılır. Ciltte sarkmalar yaşların ilerlemesi ile kendini göstermeye başlar.

 Özellikle kadınların göz altlarında torba oluşumu, göz altlarında morarma ve kırışıklık gibi durumlar kaçınılmazdır. Bu tür istenmeyen görünümü ortadan kaldırmak için ise estetik operasyonlara sıklıkla başvurulmaktadır.

Göz Kapağı Estetiği Yapılmadan Önce Yapılması Gerekenler

Göz kapağı estetiği yapılmadan önce ameliyat esnasında yaşanabilecek kanama riski ile 15 gün öncesinden kullanılmaması gereken ilaçlar vardır. Antibiyotik ve aspirin bu ilaçların başında gelir. 

Bunun yanı sıra ilaç ve alkol tüketimi de ameliyattan önce 2 ya da 3 hafta öncesinde bırakılmalıdır. Alkol ve tütünün yaranın iyileştirilmesini geciktirdiği bilinmelidir. Bunların yanı sıra yan etkisi olabilecek bitkisel ya da doğal ürünlerin de kullanımında uzak durulmalıdır.

Üst Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Üst göz kapağı estetiği ya da bir diğer ismiyle göz kapak düşüklük operasyonu kas dokusu ve fazla derinin kesilme işlemi ile alınmasıdır. Burada önemli olan operasyon sonrası herhangi bir iz kalmamasıdır. Bunun için işlem yapılırken göz kapağının katlandığı yerden kesik atılır.

 Kesikten sonra dikiş değil yapıştırıcı operasyon uygulaması yapılarak kesiğin yapışması beklenir. Bu uygulama sonrası 1 haftası içerisinde gözle görülür bir iyileşme gerçekleşir.

Alt Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Alt göz kapağında meydana gelen değişimler yaşlılık belirtisinin ilk adımıdır. Bunun yanı sıra göz doğuştan olan göz altı torbası ve göz altı morarmaları da alt göz kapağı estetiğinin tercih edilmesinin nedenlerindendir. Alt göz kapağında yağ yastıkçıları bulunur ve yaşın ilerlemesi ile aşağıya doğru sarkar. 

Operasyon ise bu yastıkçıkların yeniden yukarıya asılması için gerçekleşir. Operasyon öncesi endoskopik olarak bu işlem gerçekleştirilir. Bu işlemin ardından farklı bir işlem gerekmeyebilir. Eğer gerekirse alt göz kapağında bir kesik ile fazla olan kas ve sarkan deri alınır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Sağlığınızı Riske Atmayın Göz Estetiği Yaptırın

Et Beni Neden Oluşur