Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti)

göz kapağı estetiği


Tıp literatüründe 'Blefaroplasti' olarak adlandırılan göz kapağı estetiği,göz kapaklarındaki yığılmaların, sarkmaların, torbalanmaların, çökmelerin, morarmaların ve kırışıklıkların (kaz ayağı) giderilmesi için gerçekleştirilen estetik operasyondur.

     Üst Göz Kapağı Estetik Ameliyatı: Yaşlanma, hızlı kilo verimi, sigara -alkol kullanımı gibi konular sebebiyle üst göz kapağında oluşan cilt ve kas veya yağ fazlalığının lokal anestezi ile alınmasıdır.Üst göz kapağının kıvrımından cilt ve kas çıkartılır ,eğer hastanın üst göz kapak iç ve dış pedlerinde fıtıklaşma da oluştuysa o bölgedeki fazla yağ dokusunda işlem sırasında alınır. Üst kapak kıvrımında olduğundan dikiş izleri de belli olmamaktadır.

     Alt Göz Kapağı Estetik Ameliyatı: Ödem ,sarkma ya da cilt fazlalığı nedeniyle geçirilen genel anestezi operasyonudur. Üst göz kapağında olduğu gibi cilt ve kas alınmaz sadece yağ dokusu alınır. Alt göz kapağında oldukça az cilt çıkartılır. Yaşlılığa bağlı olarak bazı hastalarda alt göz kapağı ve göz küresi arası aşırı bir gevşeklik olması durumunda (kantopeksi) alt göz kapağı kası kemiğe daha yukarı bir seviyeye alınır. Dikişler operasyon sonrası alınmaz, 1 yıla yakın süreçte fark edilmez hale gelmektedir.

Ameliyat öncesi kesilecek yerler işaretlenir ve kesi yerleri kıvrımlara denk gelecek şekilde belirlenir. Yaklaşık 20 dakika süren estetik operasyon, üst ve alt göz kapağı aynı anda ameliyat edildiğinde 1 saate çıkmaktadır. Ameliyat sonrası gözün çevresinde şişlik ve kızarıklıklar oluşabilir. 2-3 gün içerisinde kızarıklıkların yerini morluklar doldurur. Operasyondan 1 hafta sonra yapılan kontrolde ise dikişler ve bantlar çıkarılır. Kızarıklar görünmeyecek kadar az bir miktarda olur. Yara oluşumuna karşıt bantın yeniden takılıp takılmamasına karar verilir.İlk hafta göz kuruluğu nedeniyle televizyon izleme,kitap okuma,bilgisayar kullanma gibi aktivitelerden kaçınılır.

Ameliyattan en az 15 gün önce aspirin ve antibiyotik gibi ilaçların kullanımı yasaklanır. Yaranın iyileşmesi için sigara ve alkolde 2-3 hafta önceden bırakılır.

Kaynak : http://blog.milliyet.com.tr/gozleriniz-sizi-anlatsin/Blog/?BlogNo=614179

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Sağlığınızı Riske Atmayın Göz Estetiği Yaptırın

Göz Kapağı Estetiği Uygulamaları

Et Beni Neden Oluşur