Blefaroplasti Estetiği


Blefaroplasti Estetiği nasıl olmalı

Blefaroplasti yani göz kapağı estetiği, alt ve üst göz kapaklarına çeşitli sorunları giderme amacı ile yapılan uygulamaların tümüne verilen isimdir.

 Hem alt hem de üst göz kapaklarında deri ve fazla kas dokusunun çıkarılması ve göz çevresindeki sorunların giderilmesine yönelik olarak yapılan operasyonlardır. Plastik cerrahi tarafından yapılan bu uygulamalar genelde yaşın ilerlemesi ile meydana gelen göz kapağı düşüklüğünün giderilmesi için yapılmaktadır. 

 

Blefaroplasti Estetiği Kaç Yaşında Uygulanır?


Blefaroplasti estetiği genel olarak 35 yaşından daha yukarıda olan insanlara yapılan bir estetik uygulamasıdır. Göz kapakları yaşlanma ile birlikte düşmeye başladığından ilerleyen yaşlarda yapılması gerekebiliyor. Ancak medikal olarak ihtiyaç duyan herkes istediği yaşta bu uygulamaları yaptırabilmektedir. Bu uygulama yaşlanmayı durdurmaz 7 veya 8 sene gibi uzun bir süre etkisi devam eder.


Blefaroplasti Estetiği Öncesi


Ameliyat sırasında belli başlı olumsuzlukların oluşmaması için kişilerin dikkat etmesi gereken durumlar bulunuyor. Bu durumlardan birisi de ilaç kullanımıdır. Ameliyat anında fazla kanama olmaması için kişilerin aspirin ya da antibiyotik gibi ilaçların alımını 15 gün öncesinden durdurması gerekiyor. Tütün, alkol ve sigara kullanımı da yine operasyon öncesinden bırakılmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Sağlığınızı Riske Atmayın Göz Estetiği Yaptırın

Göz Kapağı Estetiği Uygulamaları

Et Beni Neden Oluşur